Digitaal Nachtregister

Grenzen aan toestroom arbeidsmigranten?

Uit een NOS nieuwsbericht van 18 februari j.l. blijkt dat de politiek steeds meer neigt naar een begrenzing van de stroom arbeidsmigranten. Wethouders die door de NOS om een reactie zijn gevraagd, geven aan dat veel gemeentes al werken met een maximum aan het aantal arbeidsimmigranten.

Wij raden deze gemeentes aan de voordelen van het Digitaal Nachtregister te onderzoeken. Dit is een eenvoudige manier om de stroom van arbeidsmigranten in een overzichtelijke webapplicatie te registreren.

Compleet overzicht van arbeidsmigranten

Het Digitaal Nachtregister is ontwikkeld om gemeentes de mogelijkheid te bieden een doorlopend nachtregister bij te houden. Deze manier van registratie is gebruiksvriendelijk, laagdrempelig en geeft gemeentes een compleet overzicht van alle arbeidsmigranten (en toeristen) die op elk moment in een gemeente verblijven.

Dit inzicht kan bijvoorbeeld worden ingezet voor een betere spreiding van het aantal mensen in een bepaalde gemeente. Hierdoor kunnen ondermeer misstanden en problemen op het gebied van overlast voorkomen worden.

Eenvoudig en overzichtelijk

Er zijn ook gemeentes die staan te springen om arbeiders uit het buitenland. De werkgelegenheid in deze regio vraagt om een constante stroom arbeiders uit het buitenland. Er zijn dan ook gemeentes die het Digitaal Nachtregister vooral gebruiken om arbeidsmigranten in hun gemeente op een eenvoudige en overzichtelijke manier te registreren.

Wettelijke verplichting

Gemeentes zijn wettelijk verplicht bepaalde gegevens van migranten te registreren. Het Digitaal Nachtregister maakt het mogelijk deze gegevens digitaal op te slaan. Dit zorgt voor tijdwinst en een vergroot gebruiksgemak voor de registrerende ambtenaren.

Wilt u ook tijd en geld besparen? Neem dan contact met ons op. Meer weten? Bekijk dan onze FAQ.