FAQ
Deze pagina bevat een overzicht van alle veelgestelde vragen over het Digitaal Nachtregister.
Voor wie is het DNR?
Het Digitaal Nachtregister is ontwikkeld mét gemeenten en mét ondernemers. Laatstgenoemde kunnen hierdoor hun registratie van gasten digitaal verwerken en het maakt handgeschreven of spreadsheet lijsten overbodig. Het systeem is daarom minder frauduleus en voldoet aan de wetgeving voor de registratie van logies (artikel 438 van het Wetboek van Strafrecht) en aan de wetgeving voor het registreren van bescheiden zoals genoemd in artikel 7 van de Algemene wet inzake Rijksbelastingen.
Wat hebben ondernemers aan het pakket?
Het DNR maakt het eenvoudig om gegevens van gasten te registreren en in kaart te brengen. Daarnaast kan het Digitaal Nachtregister ondernemers helpen om commerciële kansen te herkennen met behulp van het marketing dashboard. Onder andere hotels, campings, huisvesters voor arbeidsmigranten en vakantieparken kunnen gebruik maken van het Digitaal Nachtregister. Deze applicatie werkt sneller en effectiever dan het verplichte, vaak papieren, nachtregister.
Is het DNR veilig?
Absoluut. Wij investeren, samen met onze partners, naar maximale veiligheid, omdat wij dit net zo belangrijk vinden als uzelf. Het Digitaal Nachtregister voldoet dan ook aan alle door de wet gestelde eisen met betrekking tot data opslag en beheer. De servers waarmee het Digitaal Nachtregister werkt zijn ISO 27001 gecertificeerd.
Is het DNR AVG-proof?
Zonder twijfel. Het DNR voldoet aan alle huidige eisen om eventueel gevoelige data op te slaan, te verwerken en te beheren, zoals de wetgeving voor de registratie van logies (artikel 438 van het Wetboek van Strafrecht) en de wetgeving voor het registreren van bescheiden zoals genoemd in artikel 7 van de Algemene wet inzake Rijksbelastingen. Ook is het DNR conform aan artikel 47 van de algemene Wet inzake Rijksbelastingen (het verstrekken van gegevens aan de inspecteur welke voor de belastingheffing van belang kunnen zijn) en artikel 3 van Besluit gegevensverstrekking gemeentelijke belastingheffing (De heffingsambtenaar mag de volgende informatie opvragen voor de toeristenbelasting: naam-, adres- en woonplaatsgegevens van degenen die verblijf hebben gehouden of gegevens betreffende het aantal dagen dat verblijf is gehouden of betreffende de overnachtingsprijs).
Moeten we veel aanpassingen doen aan onze IT-infrastructuur?
De applicatie is web-based. Dat betekent dat je de applicatie overal waar je toegang tot internet hebt, kunt gebruiken. De data wordt door ons veilig opgeslagen in de cloud op meerdere servers. Je hoeft dus geen investeringen te doen. Mocht je wel een kopie willen behouden op je eigen servers kan dat natuurlijk ook altijd.
Is het pakket duur?
Wij hebben gekozen voor een eenvoudig en helder licentiemodel waar je onafhankelijk van het aantal gebruikers of de dataopslag een vaststaand laag bedrag per maand betaalt. Zo weet je altijd precies wat de investering bedraagt. Eenmalig betaal je een bedrag voor de implementatie van de applicatie.
Kan ik het pakket een keer werkend zien?
Uiteraard laten we je graag de voordelen van onze applicatie zien. Middels een demonstratie, online of fysiek, laten we je kennismaken en zullen we je eventuele vragen graag beantwoorden.
Moeten we een cursus volgen voor het gebruik?
Wij hebben gekozen om het pakket zo eenvoudig mogelijk te ontwikkelen. Gedacht vanuit de gebruiker. Pas dan is het resultaat maximaal. Het pakket wijst zich in principe vanzelf. Uiteraard krijg je na de implementatie een uitleg en kun je altijd terugvallen op ons serviceteam. Zij helpen je graag bij vragen.